A francia külügyminiszter Szíriába látogat

2009.07.11. 22:12 salamonmandy

 


 

Bernard Kouchner francia külügyminiszter szombat délután megkezdte látogatását Szíriában, ahol megérkezése után azonnal találkozott a környező országok francia nagyköveteivel, a damaszkuszi francia nagykövetségen.

 
A francia nagykövetek konferenciáját minden évben megtartják és Franciaország idén azért választotta Damaszkuszt a külügyminiszter látogatásának célpontjává, hogy ezzel is hangsúlyozza a két ország közti kapcsolatok megszilárdulását.
 
A hírek szerint Kouchner holnap találkozik a szír miniszterelnökkel, Bashar al-Assaddal, majd résztvesz egy találkozón a szír külügyminiszterrel.
 
Kouchner korábban a libanoni fővárosban, Bejrútban folytatott tárgyalásokat, ahol a Hezbollah több képviselőjével is találkozott.
 
Az elmúlt pár hónap folyamán Nagy-Britannia is felvette a kapcsolatot a Hezbollah nevű párttal, melyet mind Izrael, mind pedig az Egyesült Államok terrorista szervezetként tart számon.
 
Forrás: Al-Jazeera
Címkék: szíria

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr921240994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása