Szabadon engedik az iraki cipődobálót

2009.08.29. 14:48 salamonmandy

A jövő hónapban szabadon engedik azt az iraki újságírót, aki George W. Bush iraki látogatása során cipőivel dobálta meg az elnököt – tudósít a The New York Times.

 
A férfit – ügyvédje szerint – jó magaviselete miatt engedik el hamarabb.
 
Muntadhar al-Zeidi, a harmincéves riporter Bush legutolsó iraki látogatása soráni tettével az egész arab világban hőssé vált.  
 
Az iraki férfi december 14-e óta volt őrizetben, amikor is Bush Núri al-Maliki iraki miniszterelnökkel vett részt egy konferencián.
 
Bár al-Zeidi ártatlannak vallotta magát a külföldi vezető elleni erőszakos cselekmény vádjában, kezdetben három évnyi szabadságvesztésre ítélték. A bíróság csak később csökkentette a büntetést egy évre, mivel az újságíró ellen ezidáig még nem folytattak semmilyen eljárást.
 
Karim al-Shujairi, al-Zeidi védőügyvédje elmondta, hogy a férfit további három hónappal korábban, szeptember 14-én engedik végül szabadon.
 
„Hivatalosan értesítettek minket a bírósági döntésről” – mondta al-Shujairi az Associated Pressnek egy telefoninterjú során. „al-Zeidi elengedése a szabad és tisztességes iraki média győzelme lesz.”
 
Forrás: The New York Times

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr131346373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása