Brit katonák bosszúból halálravertek egy iraki férfit

Brit katonák halálra verték egy iraki szálloda recepciósát, miután apja meggyanúsította a katonákat, hogy pénzt akartak ellopni a hotelben tartott rajtaütés során – írja a brit The Times.
 
A 62 éves Daoud Musa, az iraki rendőrség korábbi ezredese a riportereknek elmondta, hogy kétség sem fér hozzá, a fiát bosszúból ölték meg.
 
Az apa a nyomozóknak elmondta, hogy látta, amint a katonák pénzt lopnak a baszrai Haitham Hotel elleni rajtaütés során, még 2003 szeptemberében.
 
A 26 éves Baha Musa szeptember 15-e éjjelén halt meg, egy nappal azután, hogy brit katonák kilenc másik irakival együtt letartóztatták.
 
A rajtaütés során puskákat, tőröket és a gyanú szerint bomba készítésére alkalmas eszközöket találtak.
 
A boncolás során – az orrtöréssel és többszörös bordatöréssel együtt – 93 különböző sérülést találtak Musa testén.
 
Az áldozat apja azt is elmondta, hogy szeptember 14-én, reggel 8 órára érkezett a szállóba, hogy felvegye fiát az esti műszak után, de akkorra már ott voltak a katonák. Miután látta, hogy három-négy angol katona feltör egy széfet és készpénzt tesz zsebébe, panaszt tett két brit tisztnél.
 
Daoud Musa hozzátette, hogy meggyőződése szerint a brit katonák számára világos volt, hogy Baha Musa az ő fia és ezért választották ki őt. Daoud elmondása szerint más fogvatartottak arról számoltak be neki, hogy fiát egy külön szobába vitték - nem sokkal azután, hogy elfogták őket - és hallani lehetett, amint levegőért kiáltozik.
 
„Azért jöttem Londonba, hogy kiderítsem az igazságot, igazságot szolgáltassak és megtaláljam azt, aki a fiam megölésére parancsot adott” – nyilatkozta Musa.
 
„Nem mindenki rossz Nagy-Britanniában és nem mindenki gonosz a brit hadseregben. Néhányuk jó katona, míg mások nem azok” – folytatta Musa.
 
Forrás: The Times

 

Címkék: irak nagy britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr481403905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lacapc 2009.09.24. 17:40:17

ki kell vizsgálni. pont a szövetséges katonák nem válhatnak állatokká. arra ott van az al-kaida

süti beállítások módosítása